افزایش دادن:
بخش اقتصادی – با امضای تفاهم نامه بین صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون و صندوق نوآوری و شکوفایی سقف ضمانت تعاونی های ادغام به 10 میلیارد تومان و برای شرکت های نوآوری محور غیر تعاونی به 7 میلیارد تومان افزایش می یابد. .
شرکتهای دانشبنیان شرکتهای کوچک و متوسطی هستند که برای تجاریسازی نوآوریها و اختراعات، توسعه و بومیسازی فناوریها ایجاد شدهاند و ریسک سرمایهگذاری در آنها بسیار کم است. شرکت های دانش بنیان موتور محرک و عامل محوری در توسعه اقتصادهای دانش بنیان محسوب می شوند که نقش موثری در ثبات اقتصاد دارند.
در نقاط مختلف سیاست کلی اقتصاد مقاومتی و همچنین سیاست کلی برنامه ششم توسعه، شکل گیری اقتصاد دانش بنیان به عنوان راهکاری برای حرکت صحیح اقتصاد مورد تاکید قرار گرفت.
بر همین اساس در چند سال اخیر وزارت تعاون به سمت تشکیل تعاونی های دانش بنیان و ایجاد مراکز نوآوری در بخش تعاونی حرکت کرده است تا چارچوبی برای تشکیل تیم های دانش بنیان در قالب تعاونی ها ایجاد شود. علاوه بر ایجاد الگوهای دانش بنیان در بخش تعاونی.
صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون برای حمایت از فعالیتهای دانشبنیان، بخشی از منابع و امکانات خود را در دستور کار شرکتهای دانشبنیان قرار داده است و طبق اساسنامه میتواند تا سقف 30 درصد از خدمات خود را در هر سال مالی اختصاص دهد. در صورت عدم تقاضا از سوی اشخاص حقوقی، بخش تعاون در قالب اشخاص حقیقی و حقوقی بخش خصوصی کوچک با اولویت مشاغل خانگی، خوداشتغالی و دانش بنیان به بنگاه های مجاز و انواع فعالیت های اقتصادی توزیع می کند.
صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون یک صندوق دولتی است و خدمات بانکی مربوط به مشاغل کوچک و متوسط را با اولویت شرکت های تعاونی تضمین می کند.
اکنون 70 درصد وجوه این صندوق سهام شرکتهای تعاونی است و مابقی اشخاص حقیقی و حقوقی غیر تعاونی هستند که بانکها دریافت وجوه را به آنها تضمین میکنند.
در سال جاری سقف ضمانت شرکت های غیرهمکار دریافت کننده وجوه از صندوق افزایش یافت به طوری که شرکت های علم محور تا سقف هفت میلیارد تومان حمایت می شوند.
به عنوان البرز محمدی، مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون، چند ماه پیش این صندوق 100 درصد وجوه بانکی تعاونی ها را تا سقف یک میلیارد تومان ضمانت کرد، اما طی قراردادی که قرار بود با صندوق نوآوری و شکوفایی منعقد شود. سقف این ضمانت نامه برای شرکت های تعاونی به 10 میلیارد تومان و برای شرکت های غیرتعاونی به هفت میلیارد تومان افزایش می یابد.
به گفته وی، اگرچه ضمانت نامه مذکور میزان ریسک را برای صندوق افزایش می دهد، اما هدف تقویت اقتصاد دانش بنیان در کشور است.
پیش از این مهدی مسکنی – معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و تامین اجتماعی – از وجود 101 تعاونی دانش بنیان در کشور خبر داد و ابراز امیدواری کرد: با توجه به نامگذاری شعار سال، بخشی از اشتغال کشور است. پرتفوی در بخش تعاونی توسط تعاونی ها تامین می شود.
به گفته وی، هم اکنون 300 تعاونی در مرحله سنجش دانش بنیان قرار دارند و بر اساس تکلیف تا پایان سال 250 تعاونی ایجاد می شود.
امسال با هدف ایجاد و گسترش تولید و اشتغال پایدار در قالب فعالیت های دانش بنیان از سوی مقام معظم رهبری به عنوان «تولید دانش بنیان و اشتغال زایی» نامگذاری شده است.
کارشناسان تاکید میکنند شرکتهای دانشبنیان به دلیل پویایی و انعطافپذیری بالا، فرصتهای مناسبی برای مقابله با شرایط تحریم محسوب میشوند و ایجاد مراکز نوآوری در بخش تعاونی زمینهساز بروز خلاقیت و نوآوری است.
شرکتهای دانشبنیان دارای مزایای فراوانی هستند و از حمایتهای دولتی بهره میبرند، از جمله معافیت از پرداخت مالیات، حقوق گمرکی قانونی، سود بازرگانی و عوارض مالیاتی و همچنین تامین وجوه بلندمدت یا کوتاهمدت با بهره کم که از اکنون در View میتواند به بستری مناسب برای کارجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی برای اجرای ایدههای خلاقانه و فعالیتهای کارآفرینانه تبدیل شود.
انتهای پیام
